Tävling

Klubbtävling

Wiebo Ridklubb ordnar klubbtävlingar i både dressyr och hoppning samt en inbjudningstävling i dressyr.  Alla kan vara med och tävla på sin nivå. Det skall vara roligt att tävla och målet är att lära sig hur det går till att tävla och känna sig trygg i tävlingssituationen. Fråga din instruktör vilken tävling och klass som passar dig.
Vi har instruktör med vid bangång, på framhoppning och du får feedback efter din ritt.

Anmälan

Tävlingsdatum finns på Wiebos hemsidan och i TDB, tävlingsdatabasen. Anslag för anmälan sätts upp på anslagstavlan där du väljer klass och häst eller ringa på 0301-18024 och anmäla till någon i personalen.

Klädsel

När man tävlar klubbtävling skall man har vårdad klädsel. Tex klubbtröja (långärmad) eller åtsittande jacka, ridbyxor och ridskor med shortchaps eller ridstövlar och självklart en hjälm. Säkerhetsväst skall du ha upp till 18 års ålder.

Tävlingsdagen

Kom i god tid. Börja med att startanmäla dig och betala i sekretariatet. Ta hand om din häst och gör den tävlingsfin. Tvätta, rykta, fläta och putsa utrustningen. Se till att det är rent och fint där hästen står. Kom ihåg att rykta av och ta hand om hästen efter din ritt.
Titta på startlistan när du startar. Den personal som finns i stallet vet vilken tid du skall ta ut hästen för att rida fram. Ca 8 starter innan dig i hoppning och ca 5 starter innan i dressyr.


Kom ihåg att lära dig så mycket som möjligt och ha kul!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå