Ridskolan

Wiebo Ridstall

Wiebo Ridstall ligger mellan Floda och Hindås i en mycket vacker och idyllisk miljö. Nedanför gården ligger Gärdsjön, kanske mer känd som ”Wiebosjön”. Tack vare läget kan vi erbjuda många härliga uteritter i skog och natur. Dessutom får våra hästar varje dag vistas ute i flocken i stora hagar och helt enkelt bara ”vara häst”.

På ridskolan finns det 13 lektionshästar i varierande storlek och olika raser. Gemensamt är att de alla är snälla, välutbildade och trygga.
Det finns tillgång till både ridhus och ridbana

Vi välkomnar alla ryttare och har grupper för alla åldrar och nivåer. Regelbundet anordnas aktiviteter som hopp- och dressyrträning, temaridning, privatlektioner, clear round  i hoppning barnledning m.m.

På somrarna har vi sommarridskola och ridläger för nybörjare till avancerade nivåer.

Börja rida hos oss

Vi är anslutna till Svenska Ridsportförbundet och erbjuder ridsport med kvalitet och en bred verksamhet ledd av utbildad personal, där du kan utvecklas på dina villkor.

Ridskolan erbjuder både häst- och ridutbildning. Kunskap om hur hästar och deras naturliga beteende och behov är grundbultar i utbildningen av ryttare och kuskar. Det är också viktigt att hela tiden fylla på med kunskap. På ridskolan finns alla möjligheter att vara tillsammans med hästar. Att lära genom att göra och tillbringa mycket tid i stallet är det bästa sättet att utvecklas som ”hästmänniska”.

Historia

Wiebo Gård hör man talas om första gången på 11-1200 talet. Under 1500-talet kan man finna namnen Wiabå (bo), Vidabo, Vibo och Wiebo. Det går än i dag att se grunderna som finns kvar från de föregående husen. Huset på kullen byggdes första gången 1870 och nuvarande hus byggdes 1920.

Fram till 1988 arrenderade familjen Andreasson gården av en August Abrahamssons stiftelse på Nääs slott. Då friköpte Lars och Carl-Anders Andreasson gården. De är sjätte generationen i rakt nedstigande led som är bosatta på gården.

1820 fanns det ett par oxar, en kviga, en kalv, sju får och en gris. På 1830-telet hade man även ett svart sto. I dag finns det bara hästar i stallet.

1968 såldes korna och kommunens första ridskola startade.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå